У Вінниці ініціюють вшанування пам‘яті відомої танцюристки
12:10 28.05.2024
466

Танцюристи ініціюють вшанування пам‘яті засновниці школи сучасного танцю та балету у Вінниці.  Поховання вінничанки, яка чимало зробила для розвитку мистецтва танцю у нашому місті, потребує облаштування. Тож усі бажаючи можуть долучитись до гарної справи.

Про це на своїй сторінці у FB  Художній керівник Ансамблю спортивного бального танцю «Грація» Олександр Мацюк.

Марія Федорівна Старовойтова заснувала першу у Вінниці студію спортивного бального танцю у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної у 1966 році.

Жінка закінчила хореографічний відділ Дніпропетровського театрального училища. Працювала у Вінницькому академічному музично-драматичному театрі ім. Миколи Садовського.

Нажаль, Марії Федорівни вже 12 років з нами немає....  За цей час досі не було встановлено пам'ятника, та й місце поховання потребує облаштування.

Марія Федорівна любила танець, любила всіх нас, своїх учнів і ми завжди відповідали ій взаємністю. Тому вважаємо, що встановлення пам'ятника та облаштування місця поховання  зробити в наших силах бо окрім нас нема кому!», - йдеться в дописі Олександа Мацюка.

Організатори призначили зусріч, усім у кого є можливість та бажання  долучитися до  ініціативи, 1 червня  об 11:00 біля пам'ятника Лялі Ратушної біля ВМПДЮ.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також