Реорганізація ДМС у Вінниці: зменшення підрозділів, але сервіс для громадян залишиться незмінним
17:39 22.11.2023
432

У Вінницькій області проводиться реорганізація підрозділів Державної міграційної служби (ДМС), що призведе до скорочення кількості пунктів, де громадяни оформляють паспорти України та закордонні документи. Згідно з інформацією від керівника Управління ДМС у Вінницькій області, Бориса Наливайка, така оптимізація не відразу вплине на надання адміністративних послуг населенню.

Після 1 грудня кількість підрозділів ДМС скоротиться з 28 до 19. Серед підрозділів, які будуть оптимізовані, виявилися Літинський, Мурованокуриловецький та 4-й міськвідділ. У місті Вінниця, де попередньо існувало 4 підрозділи, залишиться лише три: Немирівський, Чечельницький, Піщанський, Томашпільський, Теплицький та Тростянецький.

Важливо відзначити, що повноваження щодо обслуговування громадян будуть передані залишаються підрозділам. Наприклад, якщо оптимізований Томашпільський територіальний підрозділ, його функції передаються Ямпільському районному відділу. Такий же принцип передачі функцій діятиме й у інших районах та містах області.

Пункт ДМС, розташований на вулиці Пирогова, 4 у Вінниці, також увійде до оптимізації.

Несмотря на це, громадяни матимуть можливість звертатися за оформленням паспортів до будь-якого підрозділу ДМС, незалежно від місця реєстрації. Крім того, адміністративні послуги можна отримати у ЦНАП (центр надання адміністративних послуг) та у Державній підприємстві "Документ".

Варто відзначити, що протягом перших десяти місяців 2023 року в області було оформлено та видано понад 52 тисячі паспортів громадянина України та майже 80 тисяч закордонних паспортів. Також розпочало роботу 10 мобільних пунктів ДП "Документ" у містах Європи під час воєнного стану.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також