Рятувальники Вінниці провели масштабні тренування у лісі: використовувались дрони та пошукові собаки для пошуку потерпілих
19:22 21.02.2024
331

Рятувальники Вінниці організували масштабне тренування у лісовій зоні поблизу міста. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Вінницькій області.

Під час цих спеціалізованих тренувань, рятувальники разом з пошуковими собаками та дронами здійснювали пошук людей у лісі. Згідно зі сценарієм навчань, чоловік та жінка отримали травми під час роботи з деревиною у лісі, що призвело до "пошкоджень" кінцівок і неможливості самостійного пересування. Потерпілі звернулися по допомогу в службу порятунку.

Для умовного пошуку були задіяні всі доступні ресурси вінницького підрозділу, включно з квадроциклом, БПЛА з тепловізорами, пошуковими собаками з кінологами, спеціалізованими рятувальними відділеннями та екіпажем швидкого реагування від "Червоного Хреста".

Завдяки вказівкам, спочатку кінологічний розрахунок виявив чоловіка, а потім і жінку. Рятувальники негайно допомогли знайденим особам та евакуювали їх до медичних працівників для подальшої госпіталізації.

Ці навчання є частиною регулярної підготовки рятувальників, що дозволяє їм покращувати навички орієнтування в лісових умовах та використовувати сучасне обладнання для ефективного реагування на надзвичайні ситуації.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також