Вінничани здобули 17 нагород на Кубку України з UFMMA
13:33 18.10.2021
270

Кубок України зі змішаних бойових мистецтв  (UFMMA) розіграли у Тернополі з 14 по 16 жовтня. За медалі боролися представники 19 областей, серед них й Вінницької, повідомляє пресслужба Вінницької обласної федерації змішаних бойових мистецтв (UFMMA).

До складу нашої збірної входили представники низки клубів: «Оріон» (Липовець), «У-Вей» (Стрижавка), «Тора Каї» (Шаргород), «SFS» і «Січ» (обидва – Вінниця). А також - Православної парашутно-десантної школи (Погребище). Спільними зусиллями вдалося досягти вагомих результатів в особистому заліку.

Загалом спортсмени Вінницької обласної федерації змішаних бойових мистецтв  (UFMMA) у Тернополі вибороли шість золотих, дев’ять срібних і дві бронзові нагороди. Назвемо чемпіонів. Це В'ячеслав Смалюх (вагова категорія 38,5 кг, вікова група 10-11 років), Ірина Климчук (57 кг, 14-15 років), Альона Кулик (61,2 кг, 16-17 років), Едуард Дячук (83, 9 кг, 16-17 років), Ігор Завера (понад 93 кг, понад 18 років) та Дарина Тіщенко (72,6 кг, понад 18 років).

В командному заліку збірна Вінниччини зайняла високе п’яте місце. Вище опинилися лише команди Одещини (9 золотих нагород), Київщини (8), Чернівецької області і Закарпаття (по 7 золотих нагород).

-Вперше в історії бійці Вінниччини здобули стільки багато нагород на офіційних всеукраїнських змаганнях. На минулому чемпіонаті України серед вінничан не було жодного чемпіона, лише по чотири срібних і бронзових призери. Зараз наша збірна реально претендувала на трійку в командному заліку. Адже вінничани аж 15 разів виступали у фінальних боях! – прокоментував президент Вінницької обласної федерації змішаних бойових мистецтв  (UFMMA) Вадим Кудіяров.

За його словами, результати бійців Вінниччини останнім часом стабільно зростають завдяки постійній участі у змаганнях і розширенню мережі клубів, які входять до обласної федерації.

-Таким чином зростає внутрішня конкуренція і рівень наших спортсменів. Ми запрошуємо до співпраці клуби, які культивують змішані бойові мистецтва, з усіх районів Вінниччини. Будемо робити все можливе, аби виводити наших бійців на всеукраїнський і міжнародний рівень, – додав Вадим Кудіяров.        

Автор: Марія Петренко
Читайте також