День спільнодії у Вінниці: як «Майстерка ментального здоров’я» допомагає підтримувати психічне здоров’я громади
12:03 03.09.2024
295

У перший день осені у центральному міському парку Вінниці відбувся унікальний захід — День спільнодії «Майстерка ментального здоров’я». Подія була організована для учнівської та студентської молоді, яка бажає навчитися дбати про своє ментальне здоров’я, а також для всіх жителів та гостей міста, зацікавлених у питаннях психічного благополуччя та соціальної підтримки. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Вінницької ОВА.

Учасники заходу мали змогу взяти участь у різноманітних активностях, таких як флешмоби, квести, майстер-класи, арт-терапія та консультаційні сесії. Всі ці заходи були спрямовані на те, щоб кожен відвідувач зміг знайти для себе щось корисне та цікаве.

Окрім розважально-просвітницьких активностей, присутні могли ознайомитися з правилами мінної безпеки від ДСНС та навчитися надавати першу домедичну допомогу завдяки спеціалістам Товариства Червоного Хреста.

Захід став частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

Дбаймо про своє ментальне здоровʼя. Набираємося сил перед новим навчальним роком». Вона також висловила подяку Вінницькій міській раді за допомогу в організації події та всім партнерам, серед яких Головне управління ДСНС України у Вінницькій області, Червоний Хрест Вінницької області, Міжнародна організація з міграції та Громадська організація «Джерело надії України», - зазначила Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна.

Експерти зазначають, що подібні заходи є важливими для підтримки ментального здоров’я громади, допомагаючи людям отримати необхідні знання та навички, які сприяють їхньому психологічному благополуччю.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також