Смертельна ДТП на Вінниччині: водієві повідомлено про підозру
Сьогодні, 17:33
288

 57-річному жителю Вінницького району повідомлено про підозру у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть однієї особи та поранення іншої. Про це повідомляє пресслужба окружної прокуратури.

Згідно з матеріалами справи, 15 вересня 2024 року близько 19:00, підозрюваний, керуючи автомобілем «Mercedes Benz», наїхав на двох жінок, які їхали на мопеді «Honda Dio» сільською дорогою. Водій покинув місце події, залишивши постраждалих на проїзній частині без допомоги. Водійка мопеду пізніше померла в лікарні від отриманих травм, а її пасажирка зазнала тілесних ушкоджень.

Підозрюваному інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху (ч. 2 ст. 286 КК України) та залишення людини в небезпеці, що спричинило смерть (ч. 3 ст. 135 КК України). Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинені злочини передбачено покарання до 8 років позбавлення волі та позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Досудове розслідування проводить слідчий відділ поліції №5 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області. Відповідно до Конституції України, особа вважається невинною, доки її вину не доведено у встановленому порядку судом.

Джерело: Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Автор: Анна Макарчук
Читайте також