Фахівці розповіли про стан енергосистеми Вінниччини: наслідки атаки та обмеження електропостачання
13:22 29.08.2024
314

28 серпня у медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг речниці АТ «Вінницяобленерго» Юлії Великотрав. Вона розповіла про наслідки атаки на енергосистему Вінниччини та поділилася планами щодо відновлення стабільного електропостачання в області та розповіла про стан енергосистеми в цілому.

Наслідки атаки на енергосистему

Юлія Великотрав повідомила, що цього понеділка внаслідок масштабної атаки на енергосистему України постраждав об’єкт критичної інфраструктури на Вінниччині. Ворог використовував ракети з касетною начинкою, щоб завдати максимальної шкоди підстанціям. Завдяки професійним діям оперативного персоналу «Вінницяобленерго» усі пошкодження були усунуті вже в той же день після отримання дозволу від ДСНС.

Обмеження електропостачання на Вінниччині

Через пошкодження енергосистеми, Вінниччина була змушена повернутися до обмежень електропостачання. Максимальна потужність обмежень склала 212 МВт, що призвело до відключення більше половини області. Недовідпуск електроенергії досяг 4 тисяч 454 МВт.годин. Спікерка зазначила, що така ситуація є наслідком серйозних пошкоджень, але енергетики сподіваються стабілізувати систему до кінця тижня.

Звернення до споживачів та промисловості

Юлія Великотрав також звернулася до споживачів із проханням дотримуватися встановлених графіків обмеження електропостачання (ГПВ). Вона наголосила, що намагатися уникнути цих графіків, перемикаючи навантаження на інші джерела, недопустимо. Енергетики виявили підприємства, які порушили ці правила, і одне з них було повністю відключене від усіх джерел електропостачання.

Аварійна допомога від міжнародних партнерів

З понеділка Україна отримує аварійну допомогу від енергосистем Польщі та Словаччини, що допомагає стабілізувати ситуацію.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також