Минулої доби на Вінниччині рятувальники 31 раз виїжджали на ліквідацію пожеж
13:33 26.08.2024
272

За останню добу на Вінниччині спостерігалася тривожна тенденція збільшення кількості пожеж. Рятувальники Вінницької області 31 раз виїжджали на ліквідацію загорянь, з яких 24 випадки сталися на відкритих територіях. Вогонь охопив понад 15 гектарів ґрунту, завдаючи значної шкоди природним екосистемам регіону.

Пожежі спалахнули практично в усіх районах області, включаючи саме місто Вінницю. Основною причиною виникнення більшості загорянь стало необережне поводження з вогнем. Часто пожежі виникають через потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал, наприклад, суху траву або сміття.

В одній із пожеж, яка відбулась у селі Михайлівка Тульчинського району, під час займання сухої трави було травмовано 64-річну жінку.

Рятувальники закликають мешканців Вінниччини бути обережними та дотримуватися правил пожежної безпеки. Важливо пам'ятати, що навіть невелике загоряння може швидко перерости у масштабну пожежу, яка загрожує як природі, так і життю людей.

У разі виникнення пожежі або будь-якої іншої надзвичайної ситуації, необхідно негайно повідомити Службу порятунку за номером "101". Швидка реакція та відповідальне ставлення до використання вогню можуть врятувати життя та зберегти довкілля від значних збитків.

 

Автор: Павло Перушко
Читайте також