На Вінниччині відзначили фахівців з ментального здоров’я
20:06 23.04.2024
281

23 квітня - Всеукраїнський день психолога.

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його Перший заступник Наталя Заболотна привітала працівників цієї галузі з професійним святом. Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Психологи - цілителі людських душ. З початку повномасштабного вторгнення вони стали нашою надійною опорою та підтримкою.- зазначила Наталя Заболотна. -Психологи працюють з тим, що на перший погляд є невидимим, проте таким важливим. Бо в умовах війни кожен українець й українка мають дбати про свій психоемоційний стан».

Як зауважила посадовиця, за останній рік кількість психологів у соціальній сфері значно збільшилася. Наразі в громадах області працює 373 психологи.

«Ми розуміємо, що це лише початок і таких фахівців має ставати більше. Психологічної допомоги потребує і ще потребуватиме велика кількість населення. Насамперед - це сім’ї Захисників та Захисниць, родини загиблих, члени родин тих, чиї родичі знаходяться в полоні, діти наших військових, внутрішньо переміщені особи та загалом - особи, які постраждали від війни», - підкреслила Перший заступник Начальника ОВА.

Наталя Заболотна наголосила, що найважливіше, що є в нашій країні - це люди. Також вона подякувала психологам за те, що у складні часи підставляють плече підтримки тим, хто цього потребує. За те, що допомагають зберегти стійкість у важкі часи та додають нам сил дійти до нашої перемоги.

«Ми сильні - коли разом!» - зауважила Перший заступник Начальника ОВА.

Під час зустрічі кращих фахівців області з ментального здоров’я відзначили подяками обласної військової адміністрації та обласної Ради.

 

 

 

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa