На Вінниччині винесли вирок депутату Держдуми – апеляція залишила вирок без змін
11:33 06.10.2023
254

5 жовтня 2023 року колегія суддів Вінницького апеляційного суду залишила без змін вирок суду першої інстанції, яким депутату Державної думи рф.

Про це повідомляє преслужба Вінницького апеляційного суду

російського депутата засуджено за те, що в лютому 2022 року він, будучи представником влади рф, підтримав ратифікацію Договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між рф і так званою ДНР та так званою ЛНР. Також він підтримав постанову про визнання самопроголошених так званих ДНР та ЛНР як самостійних, суверенних і незалежних держав.

Депутат отримав 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього його майна на користь нашої держави. Його визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 110  - Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що внаслідок ратифікації 22 лютого 2022 року договорів про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу, рф під приводом допомоги так званим «Донецькій народній республіці» і «Луганській народній республіці» здійснила 24 лютого 2022 року повномасштабне військове вторгнення на територію України, розпочала бойові дії з метою зміни меж території та державного кордону України, що стало наслідком загибелі значної кількості людей, масштабних руйнувань та інших тяжких наслідків.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також