На Вінниччині затримали чоловіка, який намагався організувати нелегальний перетин кордону для призовників
16:07 29.08.2024
311

У Вінницькій області затримано 34-річного жителя Тульчинського району, який підозрюється у спробі організувати незаконний перетин державного кордону для чоловіків призовного віку.

У пресслужбі поліції повідомили, що зловмисник використовував власний вантажний автомобіль для доставки призовників до кордону з Республікою Молдова, пропонуючи прикордонникам хабар за сприяння у незаконному перетині меж України.

За даними досудового розслідування, підозрюваний через месенджери шукав чоловіків, які бажали незаконно виїхати з країни. В обмін на хабар він просив прикордонників незаконно пропустити таких осіб і надати інформацію про маршрути піших патрулів. Під час реалізації оперативної інформації поліцейські затримали фігуранта у процесуальному порядку.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон) та частиною 3 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Тепер йому загрожує до 9 років позбавлення волі. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Автор: Марія Петренко
Читайте також