Вiнницькi правоохоронцi вилучили шiсть рушниць
10:30 19.12.2021
260

Вiнницькi правоохоронцi провели рейдовi перевiрки щодо дотримання правил полювання на територiї мисливських угiдь областi. Пiд час рейдiв було задокументовано 108 порушень за ст. 85 КУпАП (порушення правил використання об'єктiв тваринного свiту).

Водночас у пресслужбi полiцiї повiдомили, що копи вилучили шiсть рушниць.

Нагадуємо, полювання на парнокопитних при колективному та облавному полюваннi дозволено лише в суботу та недiлю. До полювання допускаються лише тi мисливцi, якi мають вiдповiднi документи на право полювання: посвiдчення мисливця, щорiчну контрольну картку облiку добутої дичини i порушень правил полювання з вiдмiткою про сплату державного мита, дозвiл на добування мисливських тварин (лiцензiю, вiдстрiльну картку), вiдповiдний дозвiл на право користування вогнепальною мисливською зброєю, паспорт на мисливських собак.

Зазначенi документи мисливець зобов’язаний мати пiд час здiйснення полювання, транспортування або перенесення продукцiї полювання i пред’являти їх на вимогу осiб, уповноважених здiйснювати контроль у галузi мисливського господарства та полювання.

Перед початком полювання всi мисливцi повиннi пройти iнструктаж з технiки безпеки при поводженнi зi зброєю та здiйснення полювання.

Закликаємо мисливцiв суворо дотримуватися правил проведення полювання та користування мисливською вогнепальною зброєю.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також