У Вінниці підписано договір про тимчасове влаштування трьох дітей до патронатної родини
15:16 28.05.2024
277

Сьогодні, 28 травня, у Вінниці підписали договір про тимчасове влаштування трьох дітей до патронатної родини. Дві дівчинки віком 6 років та 4-річний хлопчик, які опинилися у складних життєвих обставинах, будуть проживати у родині патронатної виховательки Ганни Чернюк.

За інформацією, розміщеною на сайті Вінницької міської ради, діти тимчасово проживатимуть у родині, поки триває судовий процес щодо їхнього статусу. В цей час важливо забезпечити дітям сімейну форму виховання. Як зазначила заступниця міського голови Галина Якубович, патронатна родина є своєрідною "швидкою допомогою" для дітей, які перебувають у кризових ситуаціях.

У патронатній родині діти можуть перебувати від 3 до 6 місяців. Протягом цього часу Служба у справах дітей працює з біологічною родиною, допомагаючи їм подолати кризу. Якщо це не вдається, діти набувають відповідного статусу і можуть бути влаштовані у прийомну родину або дитячий будинок сімейного типу.

Сім'я 6-річних Даніели й Домініки та 4-річного Данііла є внутрішньо переміщеною, вони переїхали до Вінницької області з Бучанського району Київщини через повномасштабне вторгнення рф. Через недостатню увагу до дітей з боку матері, Служба у справах дітей Агрономічної сільської ради вилучила їх та направила до «Жмеринського обласного центру соціальної-психологічної реабілітації дітей».

Ганна Чернюк, яка взяла дітей під тимчасове виховання, розповіла, що її діти активно займалися благодійністю і запропонували їй стати патронатним вихователем. Зараз її діти вже дорослі, і вона має достатньо любові, щоб поділитися нею з іншими дітками.

Для отримання інформації про те, як стати кандидатом у патронатні вихователі, можна звернутися до Служби у справах дітей Вінницької міської ради за телефоном: 65-10-71.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також