У Вінницькій області засудили жінку з Донеччини, яка працювала на ворога
17:20 26.09.2023
294

Після публічного звинувачення з боку прокурорів Вінницької обласної прокуратури в державній зраді, громадянку України, 38-річну жительку Торецька Донецької області, було засуджено відповідно до статті 111, частина 2, Кримінального кодексу України.

Прокурор, який представляв справу перед судом, підтвердив, що обвинувачена, у середині 2022 року, добровільно приєдналася до групи агентів, яка була сформована представниками так званого "Горловського МГБ ДНР". Метою цієї агентської мережі було збирання інформації для проведення підривної діяльності проти України.

Проживаючи в Торецьку, який розташований у зоні фронту, жінка збирала та передавала своєму куратору актуальну інформацію щодо переміщень та точного розташування підрозділів українських сил оборони. Вона передавала ідентифікаційні дані через текстові і голосові повідомлення в месенджері Telegram. Цю інформацію потім використовували представники збройних сил Російської Федерації для коригування і артилерійських обстрілів позицій ЗСУ.

Злочини обвинуваченої були задокументовані прокурорсько-слідчою групою, і її затримали співробітники Управління Служби безпеки України у Вінницькій області, після чого вона була доставлена на Вінниччину. Протягом слідства обвинувачена перебувала під вартою. Проведення передсудового розслідування було відповідальністю слідчих УСБУ у Вінницькій області.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також