Уряд України зареєстрував новий індустріальний парк у Вінниці
12:06 28.10.2023
322

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про включення індустріального парку "ВінІндастрі" до Реєстру індустріальних (промислових) парків на своєму засіданні 27 жовтня 2023 року. Цю інформацію оприлюднило Міністерство економіки України.

"ВінІндастрі", ініціативу створення якого підтримала Вінницька міська рада, стане четвертим індустріальним парком у Вінниці. На його території площею 13,086 га розташовані підприємства, спрямовані на переробну промисловість. Головними цілями цього індустріального парку для міста є приваблення сучасних технологічних компаній, підприємств, що працюють у сферах переробки відходів, інформаційних та електронних комунікацій, а також науково-технічних досліджень.

За оцінками ініціаторів проекту, "ВінІндастрі" створить близько 800 робочих місць для мешканців Вінниці. Фінансування створення та функціонування індустріального парку "ВінІндастрі" буде здійснюватися за участю керуючої компанії, учасників самого парку, а також приватних інвесторів.

Зазначено, що "ВінІндастрі" став сімдесятим парком, який включено до Реєстру індустріальних (промислових) парків в Україні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також