Вінницькі лікарі з допомогою новітніх технологій врятували 25-річну жінку з важким ураженням легень
20:18 26.01.2024
305

Історію порятунку молодої жінки розповіли на сторінці медичного закладу. 
 

До ВОКЛ ім. М.І.Пирогова у важкому стані з високою температурою тіла та наростаючою дихальною недостатністю, було доправлено 25-річну Руслану. В неї було встановлено діагноз сепсис та респіраторний дистрес - синдром (важке ураження легень з вираженою гіпоксемією).

Стан погіршувався, легені не працювали, рівень кисню був критичним для життя. Команда анестезіологів ВОКЛ ім. М.І.Пирогова ввели пацієнтку в медикаментозну кому, підключили до апарату штучної вентиляції легень та сумісно з колегами клінічної лікарні Феофанія підключили до апарату ЕКМО.

«ЕКМО (екстракорпоральна мембранна оксигенація) – високотехнологічний метод, що забезпечує підтримання газообміну, насичення крові киснем, коли не працюють власні легені. Під час його застосування кров проходить через спеціальний апарат і, уже насичена киснем, повертається в організм людини.

Така складна високотехнологічна методика дає можливість повноцінно підтримувати функції організму, підтримувати життя людини і дає час лікарям полікувати легені. Поки Руслана спала, а функцію її легень виконував апарат ЕКМО, лікарям вдалося успішно впоратися з сепсисом та респіраторним дистрес - синдромом. 

Через 4 дні інтенсивної терапії пацієнтку відключили від апарату ЕКМО, вивели з медикаментозної коми та поступового відключили від апарату штучної вентиляції легень», - йдеться в повідомленні.

Наразі Руслана почувається добре, готується до виписки, адже вдома її чекає родина, коханий чоловік і двоє прекрасних діток.

«Зі сльозами радості на очах Руслана називає своїх лікарів янголами, дякує за високий професіоналізм, колосальну важку працю та врятоване молоде життя, також висловлює подяку керівництву лікарні на чолі з Vasyl Panenko за розвиток медицини регіону і розширення можливостей для порятунку людей на базі ВОКЛ ім. М.І.Пирогова.

Дякуємо колегам з клінічної лікарні Феофанія та Вінницький національний медичний університет імені Миколи Пирогова за партнерство та плідну співпрацю на шляху до спільної мети – порятунку життя та здоров`я», - зазначили в лікарні.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також