Вінницькі шашкісти із вадами зору дали бій звичайним на обласному турнірі «Барське літо»
15:33 14.08.2023
283

На традиційному обласному турнірі з шашок-64 "Барське літо", який відбувся з 12 по 13 серпня, взяли участь 30 спортсменів різного віку та статі з міст Бар, Копайгород, Вінниці і Калинівки. Турнір виявився багатогранним за участю як початківців, так і майстрів.

У змаганні чемпіоном став майстер спорту України та суддя Віталій Луценко з Вінниці. Серед жінок найкращою гравчинею виявилася старшокласниця Ольга Колодій з Бару. Усі учасники отримали можливість відвідати безкоштовну виставу Барського театру МХАТ.

Зокрема, традиційно на турнірі приймали участь і незрячі спортсмени, які представляли Барську та Вінницьку територіальні організації сліпих. Найкращий результат серед них показав голова шахово-шашкової федерації Барської територіальної громади Анатолій Кобиль, який набрав вісім очок після семи турів. Серед жінок друге місце здобула секретар правління Барської організації УТОС Зоя Гавронська. Вінницьку громаду незрячих спортсменів представляла граюча тренерка шахово-шашкового клубу Наталія Філюк.

Організатори наголошують на популярності шахів та шашок серед незрячих, оскільки ці види спорту мають всі необхідні умови для занять у місті Бар, зокрема спеціально облаштовану кімнату для інтелектуальних ігор. Голова обласного осередку Федерації незрячих спортсменів України Костянтин Ільніцький підтримав ідею підтримки цих видів спорту як у Вінниці, так і в області в цілому.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також