Вінницькі студенти зможуть стажуватись за програмою обміну в Німеччині
15:30 22.09.2022
323

20 вересня відбулася перша онлайн-зустріч між міськими головами Вінниці та Карлсруе (Німеччина) - містом, з яким Вінниця налагоджує партнерські стосунки. В ході розмови представники муніципалітетів обговорили перші кроки подальшої взаємодії, зокрема про студентські обміни та стажування молодих фахівців.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Під час онлайн-зустрічі з моїм колегою Франком Ментрупом окреслили напрями навчальних програм - просторовий розвиток, міська мобільність, креативні індустрії та туризм. Кращі практики розвитку громад будуть актуальними для повоєнного відновлення», - зазначив Сергій Моргунов.

Мер Карлсруе Франк Ментруп підкреслив, що побратимство між містами необхідне для того, щоб забезпечувати мир, знищувати упередження і будувати спільне майбутнє у Європі.

«Карлсруе має чимало міст-побратимів, контакти з якими виникли після Другої світової війни в 1950-1960 роках. Це партнерство з державами, яке виникло після падіння залізної завіси, після того як країни Східного блоку отримали незалежність. Тому ми знаємо вартісність партнерств між містами і завжди прагнули у рамках спільних партнерських програм створювати умови для безпосереднього контакту між людьми, зокрема й між студентами. При чому не лише у двосторонньому порядку, ми зацікавлені у створенні цілої мережі партнерських обмінів, де люди могли б спілкуватися одне з одним», - сказав він.

Мер Вінниці подякував німецькому народові за всебічну допомогу та небайдужість до того, що відбувається в Україні.

«Німецькі партнери розуміють виклики, які стоять не тільки перед Україною, а й усією Європою. Саме зі слів підтримки та солідарності розпочав нашу зустріч Франк Ментру. Карлсруе з перших днів російського вторгнення допомагає українцям. Це дуже цінно для нас. І важливо, що наші громади налаштовані на довготривале партнерство», - наголосив Сергій Моргунов.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також