В лікарні Могилів-Подільського з початку року пролікували 200 пацієнтів з інсультами
16:00 22.09.2022
323

Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я та реабілітації ОВА, з початку поточного року у Могилів-Подільській лікарні інтенсивного лікування провели 42 коронарографії, три стентування та одну артеріографію. Загалом, було проліковано 200 пацієнтів з інсультами.

Це один із дев’яти закладів охорони здоров’я області, який законтрактувався в НСЗУ за пакетом  надання  медичної допомоги хворим з інсультом. 

«Минулого року на базі цього закладу відкрили сучасний кардіохірургічний і реперфузійний центр. А завдяки сприянню Начальника ОВА Сергія Борзова ввели в експлуатацію унікальне обладнання для проведення операцій на серці – ангіограф. Сьогодні ми бачимо, що заклад працює і продовжує розвиватися, а у створеному центрі рятують життя пацієнтам» - зауважила директор профільного департаменту Ольга Задорожна. 

Директор Могилів-Подільської ОЛІЛ Олександр Онофрійчук відзначив, що минулого року за перше півріччя було проведено 8 коронарографій та 1 стентування. Цього року кількість наданої допомоги збільшилася в рази. 

«Усі хворі направлені з кардіологічного стаціонару в плановому порядку. Хочу зазначити, що відділення працює не на повну потужність. На це є певні причини, одна із них – нестача кадрів. Однак, ми працюємо над цим спільно з місцевою владою - напрацьовуємо програми, відповідно до яких  надавалося б житло нашим молодим фахівцям», - зазначив Олександр Онофрійчук.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також