За клопотанням Вінницької прокуратури молодика, який викрав автомобіль, узято під варту (ФОТО)
17:00 12.06.2024
266

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру 27-річному жителю Чернівецької області за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, вартість якого у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян (ч. 3 ст. 289 КК України).

За даними слідства, підозрюваний уночі 8 червня 2024 року у спальному районі Вінниці побачив припаркований на узбіччі автомобіль «Mercedes-Benz» моделі «Sprinter 412D». У нього виник злочинний умисел – заволодіти автівкою. За допомогою комбінованого гайкового ключа та ключа-відмички проник до салону автомобіля, сів за кермо та поїхав з місця пригоди. Машиною розпорядився на власний розсуд.

Наступного дня зловмисник у процесуальному порядку був затриманий правоохоронцями.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

За скоєний злочин передбачено позбавлення волі на строк до 12 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчоговідділення відділення поліції № 1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Вінницька окружна прокуратура

Автор: Анна Макарчук
Читайте також