Затримано організатора незаконної переправи військовозобов'язаних через кордон у Могилів-Подільському
15:38 28.05.2024
283

24 травня правоохоронці спільно з прикордонниками затримали жителя Могилів-Подільського за організацію незаконної переправи військовозобов'язаних осіб через кордон.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінниччини, 37-річний чоловік планував переправити двох чоловіків призовного віку через неофіційні пункти пропуску на територію Республіки Молдова. Переправа повинна була відбутися гумовим човном через річку за 5500 доларів США з кожної особи, але правоохоронці зірвали ці плани.

Зловмисник підшукував чоловіків призовного віку через месенджери в різних регіонах країни та на власному автомобілі доставляв їх до Могилів-Подільського, де передавав своїм спільникам.

Під час санкціонованих обшуків в автомобілі та за місцем проживання 37-річного фігуранта, поліцейські вилучили мобільні телефони, документи, чорнові записи, транспортний засіб, човен та інші речові докази.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Суд відправив підозрюваного під варту.

Наразі триває досудове розслідування та встановлюються інші учасники злочинної схеми. Якщо провину затриманого буде доведено, йому загрожує до 9 років позбавлення волі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також