У вінницькій "Пироговці" провели унікальну операцію на обличчі
16:02 17.10.2023
333

У Вінниці хірурги провели виняткову органозберігаючу операцію на обличчі пацієнта з доброякісною пухлиною в щелепі. Про це повідомляє Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова

 

Операція з органозберігаючою методикою відбулася в області обличчя завдяки вправній хірургічній команді Клінічного центру щелепно-лицевої хірургії Вінницької обласної клінічної лікарні ім.М.І.Пирогова, до складу якої входили Алексей Товстокорый та Олександр Кобяков. Пацієнт з діагнозом "Амелобластома нижньої щелепи" пройшов резекцію нижньої щелепи, а також одномоментну реконструкцію післяопераційного дефекту за допомогою кісткового аутотрансплантату – власної кістки пацієнта з клубової кістки.

Ця операція була унікальною завдяки своєму органозберігаючому багатоетапному підходу – вона включала в себе післярезекційну одномоментну пластику та відновлення анатомії нижньої щелепи, збереження нижньоальвеолярного нерву, який проходить у товщі нижньої щелепи і відповідає за чутливість обличчя людини. Цей підхід дозволив уникнути вираженої післяопераційної деформації та порушення чутливості обличчя.

Завдяки сучасним методам лікування, великому досвіду та унікальній хірургічній базі Клінічного центру щелепно-лицевої хірургії імені М.І.Пирогова вдалося досягти найкращих результатів у оперативному лікуванні пацієнтів, навіть у складних клінічних ситуаціях.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також