РФ за 5 місяців війни втратила більше військових, ніж США за 8 років в Іраку - Die Welt
13:02 02.08.2022
473

«Ззовні важко визначити точну кількість російських втрат», — каже Андраш Рац, експерт з питань безпеки та аналітик з росії Німецької ради з міжнародних відносин. «Але відносно чітку картину можна побудувати з різних підказок.» І ця картинка говорить: російська армія має значні кадрові проблеми.

Рац оцінює число убитих російських солдатів щонайменше у 20 тисяч осіб. Згідно з емпіричним правилом, на кожного вбитого солдата припадає троє поранених. 

Є безліч свідчень того, що Путіну вже не вистачає солдатів регулярної армії, зауважує аналітик. Зокрема, це використання Росгвардії, яка насправді навчена для внутрішніх операцій, надмірне використання найманців вартісного приватного елітного підрозділу ПВК Вагнера. 

Мабуть, Росія не знаходить достатньо вояків, які бажають воювати проти України. Зростає кількість повідомлень про залякування, примус і вербування у в'язницях. Тому що Путін ухиляється від загальної мобілізації.

Загальна мобілізація, звичайно, перевернула б все з ніг на голову, але без її російську армію чекають важкі часи, прогнозує Рац. 

"Людям завжди здається, що регулярна російська армія нескінченна. Але це не так. Без загальної мобілізації, я думаю, вкрай сумнівно, що вони зможуть завоювати решту Донецької області", - говорить аналітик.

Документально підтверджені і серйозні втрати у військової техніки. 

Автор: Владислава Соломко
Читайте також