Штати закликали ООН зробити все, щоби допомогти Україні
12:00 08.03.2022
260

Сполучені Штати закликали міжнародну спільноту в ООН докласти всіх можливих зусиль, аби допомогти Україні вистояти в російській агресії, а також подолати гуманітарні виклики, що виникли через неспровоковану війну Путіна, - про це заявила в понеділок під час засідання РБ ООН постійна представниця США при Організації Лінда Томас Грінфілд.

«Яким курсом не пішло б російське вторгнення в Україну, ми повинні зробити все – підкреслюю – зробити все, що ми можемо, щоб допомогти народу України», - заявила постпред від США.

Вона закликала росію змінити свій курс, вивести війська з України та забезпечити деескалацію. Представниця США також висловила обурення новими повідомленнями про масові атаки, від яких страждає цивільне населення в Україні. За її словами, цивілізований світ перебуває в жаху від фотографій з України, де знищуються школи, лікарні, дитячі будинки.

«Ми готові забезпечувати підтримку. Ми знаємо, що потреби лише зростатимуть, якщо росія не зупинить свого насильства»,- підкреслила Лінда Томас Грінфілд.

Вона також згадала про наміри путіна оточувати українські міста: «Ми бачили облоги в минулому – від Ленінграда до Алеппо. Це трагедії колосальних масштабів».

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також