Штучний інтелект точно визначив вагу лідера КНДР Кім Чен Ина
19:22 31.05.2023
261

За оцінкою штучного інтелекту (ШІ), лідер Північної Кореї Кім Чен Ин має вагу понад 140 кг. Звичайно, здоров'я північнокорейських лідерів є суворо охоронюваною державною таємницею, і інформація про стан Кіма, якому, за припущеннями, 39 років, стає відомою через його важке куріння, очевидне збільшення ваги і сімейну історію серцево-судинних захворювань. Про це повідомляє Reuters.

"Під час свого публічного виступу 16 травня він виглядав втомленим, з помітними темними колами навколо очей, і згідно з аналізом ШІ важив понад 140 кг", - заявив журналістам Ю Сан Бом, член парламентського комітету з розвідки Південної Кореї.

Законодавець повідомив, що Кім має "важку" розлад сну, посилаючись на звіт розвідки про інтенсивний збір медичної інформації Північною Кореєю.

Державні ЗМІ Північної Кореї, які суворо контролюються, рідко згадують про здоров'я лідера, проте в березні газета Rodong Sinmun повідомила, що Кім працює до пізньої ночі, посилаючись на його висловлювання про те, що він звик працювати вночі, повідомляє південнокорейське інформаційне агентство Yonhap.

Кім є спадкоємцем третього покоління і прийшов до влади після смерті свого батька Кіма Чен Ира від серцевого нападу в 2011 році.

За словами Ю, розвідувальне агентство Південної Кореї стежить за можливим заглибленням Кіма в "шкідливий круг" залежності від алкоголю, нікотину та безсоння, зважаючи на велику кількість іноземних цигарок та закусок, які доставляються на Північ.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також