Угорщина звільнила 777 іноземних засуджених за торгівлю людьми через переповнені в'язниці
19:32 31.05.2023
255

Угорщина звільнила більше 770 іноземних громадян, засуджених за торгівлю людьми, через переповнення в'язниць. Більшість звільнених осіб походять з Сербії, України та Румунії. Таку інформацію надало пенітенціарне управління Угорщини у відповіді на запит агентства Reuters.

За даними відомства, в угорських в'язницях перебуває 2636 осіб, які засуджені за торгівлю людьми, з яких 808 є іноземними громадянами, маючи право на звільнення. Процес ув'язнення іноземних громадян коштує в'язницям Угорщини мільярди форинтів щороку.

Звільнені іноземці, які не покинуть країну протягом 72 годин та будуть затримані поліцією, повинні залишатися у в'язниці до завершення покарання. Рішення угорського уряду про амністію для іноземних засуджених у зв'язку з переповненням в'язниць було схвалене у квітні.

Це викликало протести з боку Австрії, яка вважає такі дії загрозою для безпеки, оскільки є транзитною країною для нелегальних мігрантів з Балканського регіону, які намагаються потрапити до країн ЄС. Незважаючи на посилення прикордонного контролю та введення паркану після міграційної кризи 2015 року,

Угорщина залишається привабливою маршрутною країною для мігрантів, які намагаються проникнути в країни Шенгенської зони, такі як Австрія та Німеччина.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також