"Шахтар" стартує у чемпіонаті з перемоги над "Металістом 1925" - 2:1
20:04 29.07.2023
256

У поєдинку стартового туру чемпіонату України сезону 2023/24, донецький "Шахтар" змагався з харківським "Металістом 1925" та виходив на поле з великим ентузіазмом та добрими перспективами. Гра відбувалася на стадіоні "Металіст" у Харкові.

Вже з перших хвилин матчу "гірники" засіяли поля із декількох активних атак. Чемпіон України захопив ініціативу та контроль над м'ячем, створюючи декілька небезпечних моментів. Проте, перші результативні дії настали лише на 18-й хвилині, коли гравець "Шахтаря" Зубков потужно пробив із дистанції, але м'яч ударив у поперечину воріт, не дозволяючи забити гол.

На 30-й хвилині "Шахтар" зміг вийти вперед завдяки голу Матвієнка, який використав кутовий удар та безпомилково пробив під поперечину власних воріт після кутового від Кащука.

Після перерви, на початку другого тайму, "Шахтар" знову забив гол. Цього разу Траоре вразив ворота після рикошетів Криськів під час виконання кутового.

"Металіст 1925" прагнув зрівняти рахунок і вдалося забити гол на 56-й хвилині завдяки Юсову, який зірвався головою після навісу Бичка.

Матч був динамічним, з численними моментами з обох сторін, але впевнені два забиті голи "Шахтаря" вистачили для перемоги. Результат поєдинку був 2:1 на користь "Шахтаря".

З цієї перемоги "Шахтар" здобув важливі 3 очки, що дозволило команді підійти до верхівки турнірної таблиці. При цьому "Металіст 1925" показав гідний виступ і дав сильний опір супернику.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також