США надасть українським фермерам мінеральні добрива для осінньої посівної-2024
16:01 21.06.2024
254

Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомило, що в рамках ініціативи AGRI-Україна, Уряд США надасть мінеральні добрива для осінньої посівної кампанії 2024 року. Ця допомога охопить 9 500 українських агровиробників з південних, центральних, західних та північно-західних регіонів.

Право на отримання допомоги мають фермери, які обробляють від 5 до 500 гектарів у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях. Вони повинні вирощувати зернові або олійні культури та бути зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи-підприємці, включаючи сімейні фермерські господарства.

Особливу увагу приділять господарствам, керованим жінками, а також тим, які раніше не отримували добрива за підтримки Програми USAID АГРО. Прийом заявок триватиме з 24 червня по 4 липня або до вичерпання запасів добрив. Кожен схвалений учасник отримає 1 тонну нітроамофоски.

Реєстрація на допомогу буде здійснюватися через Державний аграрний реєстр (ДАР) у розділі «Доступні програми» - «USAID АГРО_1 тонна Нітроамофоски (NPK), 2024 р.»

Загалом, у рамках Програми USAID АГРО, українським агровиробникам буде передано 9,5 тисяч тонн добрив. Ця програма є частиною ширшої діяльності Програми USAID АГРО в межах Ініціативи AGRI-Україна. На початку червня 2024 року було оголошено про програму підтримки карбамідом для понад 3 300 мікро та малих агровиробників з прифронтових та деокупованих регіонів.

Протягом 2023 - початку 2024 років, через Ініціативу USAID AGRI-Україна, Програма USAID АГРО надала добрива понад 14 тисячам українських агровиробників, що забезпечило ресурси для польових робіт на площі понад 460 тисяч гектарів та дозволило виростити щонайменше 2 мільйони тонн зерна.

Автор: Павло Перушко
Читайте також