Двомісячні виплати для ВПО у квітні: Мінсоцполітики анонсує автоматичне продовження та нові терміни подання заяв
09:19 05.04.2024
315

Внутрішньо переміщені особи, які не отримали свої виплати в березні, отримають фінансування за два місяці – березень і квітень – одночасно, згідно з оголошенням Міністерства соціальної політики у п'ятницю.

Міністерство нагадало, що з початку березня виплати для ВПО, які вважаються особливо вразливими, були продовжені на наступні шість місяців.

За даними міністерства, у березні допомогу автоматично продовжили для 535 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Серед них переважно особи з інвалідністю 1 і 2 груп та пенсіонери з пенсією, яка не перевищує чотирьох прожиткових мінімумів (9 444 грн).

Також було зафіксовано звернення 196,1 тисячі сімей за продовженням виплат. За березень вже було оброблено заяви та призначено виплати 98 тисячам сімей (або особових рахунків), що становить загалом 181 тисячу осіб, повідомили у Мінсоцполітики.

У міністерстві додали, що звернення, які ще обробляються, будуть призначені до виплати, і відповідні внутрішньо переміщені особи отримають кошти за два місяці – март і квітень – одразу після завершення обробки заяв. Для тих, хто ще не подав заяву, крайній термін подання продовжено до кінця квітня.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також