Міноборони України запускає Центр захисту прав військовослужбовців з функціями військового омбудсмена
20:39 03.04.2024
257

Міністерство оборони України оголосило про створення Центру захисту прав військовослужбовців 3 квітня, ініціатива, яка включає функції військового омбудсмена, за інформацією прес-служби відомства.

На засіданні, очолюваному міністром оборони України Рустемом Умєровим та з участю Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України Дмитра Лубінця, було піднято питання про створення ефективної системи захисту прав і інтересів військовослужбовців та їх сімей.

Центральне управління захисту прав військовослужбовців має стати основною інституцією для звернень військових по допомогу, здійснення перевірок та розслідувань порушень їх прав.

У рамках засідання було окреслено ключові напрямки діяльності Центру, серед яких: забезпечення прав військових на відпустку, запобігання зловживанням з боку командування, доступ до медичної допомоги, соціальні гарантії та забезпечення гендерної рівності.

Міністр оборони Рустєм Умєров наголосив на важливості комплексного підходу у захисті прав військовослужбовців та їх сімей, що включає не тільки реагування на індивідуальні звернення, але й аналіз ситуацій та вжиття заходів для відновлення порушених прав.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також