Кабмін затвердив порядок складання іспитів з Конституції та історії України для набуття громадянства
20:12 30.05.2024
257

Кабінет міністрів України затвердив новий порядок складання іспитів з основ Конституції України, історії України та української мови відповідно до змін у законодавстві про громадянство, ухвалених минулого року. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук на своїй сторінці в Telegram.

За його словами, новий порядок визначає механізм складання іспитів для іноземців та осіб без громадянства, які бажають отримати українське громадянство. Він також стосується громадян України, які подали зобов’язання скласти іспити з основ Конституції, історії України та рівня володіння державною мовою.

Окрім цього, внесено зміни до порядку використання коштів, що дозволяють забезпечити розробку нормативів, стандартизованих методик оцінки результатів, програмних засобів для проведення іспитів, а також організаційно-технічне забезпечення та виготовлення сертифікатів про складання іспитів.

У бюджеті перерозподілили кошти Міністерству освіти і науки на 2024 рік, виділивши 929,7 тисяч гривень на проведення іспитів.

Новий закон, ухвалений Верховною Радою у березні 2023 року, встановлює, що складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою є умовою для набуття громадянства. Іспити мають бути складені протягом двох років з моменту отримання громадянства України, і необхідні документи повинні бути подані відповідним органам.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також