У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про продовження терміну оновлення даних для військовозобов'язаних
21:08 29.05.2024
272

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №11305, який передбачає внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку". Цей законопроєкт спрямований на продовження терміну оновлення військово-облікових даних.

28 травня, в ефірі одного з українських телеканалів, нардеп Володимир Арʼєв, співавтор законопроєкту №11305, анонсував реєстрацію документу, який пропонує збільшити термін оновлення даних військовозобов'язаних з 60 до 150 днів.

Нагадаємо, що 18 травня набрав чинності закон про посилення мобілізації, який зобов'язує чоловіків віком від 18 до 60 років протягом 60 днів уточнити свої облікові дані. Це можна зробити через Територіальні центри комплектування, електронний кабінет призовника або Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Також варто зазначити, що завдяки застосунку "Резерв+" було знято з безпідставного "розшуку" 710 тисяч українців. Щоб побачити свій оновлений статус, необхідно повторно авторизуватися у додатку.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також