Міноборони запевняє в безпеці даних у додатку "Резерв+"
19:32 20.05.2024
258

У Міністерстві оборони запевняють, що безпека даних військовозобов'язаних є пріоритетом, і додаток "Резерв+" достатньо захищений і не несе жодних безпекових ризиків. Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"Ми розуміємо, що безпека даних наших військовозобов'язаних є пріоритетною задачею, і наразі ми можемо констатувати, що додаток не несе жодних безпекових ризиків для даних українців. Застосунок захищається найкращими командами, які ми змогли залучити. Можна констатувати, що це повністю безпечний застосунок для наших громадян", — заявила Черногоренко.

Вона також зазначила, що додаток отримав усі необхідні державні дозволи та офіційно підтверджено, що він є повністю безпечним.

"Ми запустили можливість внесення даних зараз і найближчим часом, це декілька тижнів, ми додамо в застосунок наявність QR-коду. Саме QR-код прирівнює інформацію, яку утримує військовозобов'язаний з 'Оберіг', до електронного військово-облікового документу", — додала вона.

Черногоренко повідомила, що дані з додатку можна буде показувати на блокпостах, і після зчитування QR-коду стане можлива перевірка достовірності верифікованої інформації.

Нагадаємо, що за словами голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, понад 450 тисяч українців оновили свої військово-облікові дані в додатку "Резерв+", трохи менша кількість людей зробила це в ТЦК та СП та Центрах надання адміністративних послуг.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також