Мінцифри запускає опитування у "Дії" для держслужбовців, які отримували зарплату через DBS
20:09 17.01.2024
261

У мобільному застосунку "Дія" розпочато опитування серед державних службовців, які в 2022–2023 роках отримували заробітну плату за допомогою прямої бюджетної підтримки від США (DBS). Про це інформує пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Співпраця у проведенні опитування відбувається з Міністерством фінансів. Метою даного опитування є підвищення контролю за використанням коштів та забезпечення більшої прозорості у їх обігу.

Опитування, яке триватиме до 23 січня, є частиною серії опитувань, реалізованих у "Дії". Загалом у застосунку було проведено 18 опитувань, в яких українці взяли участь понад 13,4 млн разів, отримуючи можливість надати свою думку на важливі питання.

Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації, зазначив, що це перше опитування для держслужбовців, яке допоможе оцінити ефективність системи виплати зарплат з DBS.

За даними Мінцифри, у 2022 році майже 150 тисяч державних службовців отримали заробітні плати завдяки фінансовій підтримці проекту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine), 80% коштів яких були надані у вигляді DBS від уряду США.

Результати опитування будуть використані як доповнення до комплексної системи моніторингу та аудиту, впровадженої урядом України, Світовим банком та USAID, для забезпечення прозорості та підзвітності у використанні коштів DBS.

Опитування також має на меті поліпшити систему державних платежів та зміцнити контроль за використанням коштів до кінцевих бенефіціарів.

Для участі в опитуванні держслужбовцям необхідно оновити застосунок "Дія", увійти в систему, перейти до розділу "Послуги" і вибрати "Опитування".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також