Президент України Зеленський: поки не видно нагальної потреби в мобілізації півмільйона людей
15:12 21.01.2024
361

Президент України Володимир Зеленський висловив свою думку щодо питання мобілізації півмільйона осіб, зауваживши, що на даний момент це не виглядає як нагальна потреба. Він підкреслив, що прийняття рішення про мобілізацію повинно бути обгрунтованим і враховувати кілька аспектів, включаючи фінансову підтримку, яка повинна надходити з українського бюджету.

У своєму інтерв'ю телеканалу Channel 4 News, Зеленський пояснив свою позицію: "Я особисто на сьогодні не бачу нагальної потреби мобілізувати півмільйона людей. Це не про те, щоб мені було приємно перед кимось виглядати краще, а про те, що ми повинні діяти на основі зрозумілих деталей і планувати відповідні операції."

Президент також зазначив, що фінансове забезпечення для мобілізації не надходить від міжнародних партнерів і залежить від українського бюджету. Він закликав до ретельного розгляду запиту на мобілізацію та правильного рахунку, оскільки це важливий аспект.

Зеленський також підкреслив, що для нього мобілізація є питанням справедливості, оскільки важко обходити справедливо тих, хто готовий віддати життя за країну, і важливо, щоб людина мала чітке розуміння своєї ролі та підготовку в разі мобілізації.

У грудні 2023 року Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вказав, що військове командування регулярно формує запити на ресурси для продовження бойових дій, але конкретна цифра щодо мобілізації не була визначена. На 19 грудня Володимир Зеленський повідомив про пропозицію військових мобілізувати додатково 450-500 тисяч людей.

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова також зазначила, що нову редакцію законопроєкту про мобілізацію внесуть на розгляд до Верховної Ради через декілька тижнів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також