Мобілізація в Україні. Чи можуть мобілізувати по телефону?
15:00 21.09.2022
261

Через військову агресію РФ в Україні введена загальна мобілізація та воєнний стан. Призову підлягають військовозобов’язані чоловіки від 18 до 60 років. Існують певні правила отримання повістки до армії, які не можуть порушуватись співробітниками військкоматів. Очільник Дарницького ТЦК м. Києва, полковник Руслан Тригуб розповів, що призов до армії не може здійснюватися телефоном, пише «Телеграф».

Українці можуть отримувати дзвінки від співробітників територіальних центрів комплектування, але для цього є певні причини.

Тригуб наголосив, що військовозобов’язані можуть бути сповіщені телефоном щодо необхідності з’явитися у певний військкомат згідно з призначеним часом. Вже під час особистої зустрічі обговорюються всі нюанси, а призовник, ймовірно, отримає повістку.

«Я викликаю його до ТЦК, він проходить всі процедури, медичний огляд, особисте вивчення, після цього оформляються документи. Лише потім я говорю: ви мобілізовані і вирушаєте в ту чи іншу команду», – зазначив він.

Повідомляється, що іноді телефоном призовнику можуть порадити взяти з собою особисті речі — на випадок, якщо мобілізацію буде проведено відразу на місці.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також