В Україні відкриють реєстр забруднюючих викидів
12:30 21.09.2022
254

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів повідомляє в Телеграмі, що Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт «Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів» (№6477), який створює підґрунтя для досягнення європейських стандартів у галузі охорони довкілля.

У повідомленні йдеться, що створення національного РПВЗ допоможе державі відстежувати утворення, викиди і перенесення забруднювачів у часі і просторі; аналізувати зменшення викидів і встановлювати пріоритети у скороченні та ліквідації потенційно найбільш шкідливих викидів. А також дасть доступ кожному громадянину до інформації про стан довкілля для підвищення ефективності охорони навколишнього природного середовища

Нагадаємо, що у 2016 році Україна ратифікувала Протокол про реєстр викидів та перенесення забруднювачів до Конвенції про доступ до інформації, участь громадськості в процесі ухвалення рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля. Документ передбачає прийняття відповідного законодавства з метою створення та впровадження національного РВПЗ, що сприятиме участі громадськості у процесі ухвалення рішень, що стосуються навколишнього природного середовища.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також