Вінницький суд виніс рішення чоловіку, який підтримував рашистів. Що відомо?
15:33 22.08.2024
252

У Вінницькому міському суді відбулося засідання, на якому слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення щодо обрання запобіжного заходу для чоловіка, якого підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 1 та 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про поширення інформації, що виправдовує збройну агресію російської федерації проти України.

Поширення проросійської пропаганди в соцмережах

Згідно з матеріалами справи, підозрюваний неодноразово розповсюджував у соціальних мережах відеоматеріали, які представляють російську агресію, що розпочалася в 2014 році, як внутрішній громадянський конфлікт в Україні. Така діяльність розглядається як виправдання дій росії та є порушенням українського законодавства.

Обрання запобіжного заходу: аргументи та рішення суду

При обранні запобіжного заходу слідчий суддя врахував обґрунтованість пред’явленої підозри та ризики, які могли б виникнути у випадку залишення підозрюваного на волі. Зокрема, суддя врахував можливість того, що підозрюваний може продовжити свою діяльність, що становить загрозу національній безпеці.

За результатами розгляду справи, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та призначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Це означає, що підозрюваний зобов'язаний перебувати вдома в нічний час, що обмежує його можливість контактувати з іншими особами та продовжувати протиправну діяльність.

Зазначимо, що відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду. Наразі тривають слідчі дії, і остаточне рішення у справі буде прийнято після завершення розслідування та розгляду всіх доказів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також