В Україні створено центри з розшуку зниклих безвісти під час війни: поліція розшукує 46,5 тисяч людей
13:19 20.08.2024
278

У кожному регіоні України при ГУНП почали функціонувати спеціалізовані центри з розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. Наразі поліція активно працює над встановленням місцезнаходження 46,5 тисяч громадян, зниклих під час повномасштабної війни.

Питання щодо зниклих безвісти обговорювалось днями на конференції, яка пройшла у Вінниці. Про це йдеться у повідомленні пресслжуби ГУНП у Вінницькій області. Основними темами зустрічі стали: координація зусиль державних органів, вітчизняних та міжнародних організацій задля ефективного розшуку зниклих осіб, звільнення військовополонених та цивільних, незаконно позбавлених волі через агресію росії.

Захід був організований Міністерством внутрішніх справ України спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції України за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну». Участь у конференції взяли представники Офісу Генерального прокурора, Національного інформаційного бюро, Мінреінтеграції, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, СБУ, ЗСУ, МОЗ України та інших зацікавлених сторін.

Під час заходу було обговорено особливості роботи спеціалізованих центрів з питань розшуку осіб, зниклих безвісти, їх взаємодію з органами виконавчої влади, оперативними підрозділами та прокуратурою. Також розглянули технології швидкісного встановлення ДНК-профілю, що прискорює процес ідентифікації зниклих.

З початку повномасштабного вторгнення до поліції надійшли десятки тисяч повідомлень про зниклих безвісти, і досі доля багатьох людей залишається невідомою. Учасники конференції опрацювали алгоритми допомоги постраждалим від наслідків агресії та обговорили актуальні питання судово-медичної експертизи.

Автор: Анна Островська
Читайте також