Рекомендації посольства України в Ізраїлі: як діяти у разі ракетних обстрілів і загрози для безпеки
11:57 07.10.2023
252

Посольство України в Ізраїлі випустило рекомендації для українських громадян, які перебувають в країні, у зв'язку зі збільшеним числом ракетно-мінометних обстрілів з сектору Газа на територію Ізраїлю. У рекомендаціях надається інформація щодо безпеки та заходів, які громадяни України повинні дотримуватися в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Основні рекомендації включають наступне:

  1. Пильність і слідкування за повідомленнями: Українцям рекомендується бути обережними та уважно слідкувати за повідомленнями місцевих компетентних органів Ізраїлю. Це допоможе підвищити рівень обізнаності щодо поточної ситуації та власної безпеки.

  2. Реагування на сигнали попередження: У випадку обстрілів може бути активована сирена попередження. Громадянам України рекомендується уважно ставитися до всіх таких сигналів та дотримуватись інструкцій місцевої влади.

  3. Використання бомбосховищ: Якщо ви перебуваєте у населених пунктах країни, які знаходяться у безпосередній близькості до сектору Газа, то під час включення сигналу повітряної тривоги рекомендується невідкладно шукати притулок у бомбосховищах.

  4. Слідкування за додатковою інформацією: Для отримання додаткової інформації та оновлень щодо ситуації в Ізраїлі, радять слідкувати за сайтом командування внутрішнього фронту армії оборони Ізраїлю.

  5. Екстрений зв'язок з посольством та дипмісією: У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію громадяни України можуть звертатися до Посольства України в Державі Ізраїль за телефоном екстреного зв’язку: +972-546-676-782, а також до української дипломатичної місії в місті Рамалла за телефоном: +972-59-823-93-99.

Ці рекомендації надані українським громадянам для їх власної безпеки в умовах зростаючої напруженості в регіоні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також