Українці можуть отримати компенсацію за травму через ожеледицю. Куди звертатися та які документи потрібні
15:06 12.02.2021
255

Українці, які отримали травму через ожеледицю або неприбраний сніг, можуть отримати компенсацію від комунальників, які відповідальні за дану ділянку та не очистили її. І хоча отримати компенсацію буде доволі не просто, втім все ж таки можливо.

Щоб домогтися компенсації за лікування, потрібно зібрати докази і довести, що нещасний випадок стався саме через неприбраний сніг або слизький лід.

Перш за все – викличте «швидку». Медики зафіксують травму і місце, де це сталося. Також потрібні свідки, які все бачили, потрібно взяти у них номери телефонів. Потрібно зібрати всю медичну документацію, всі чеки, які підтвердять, що ви лікувалися, що певна сума коштів була витрачена на лікування. І після цього можна буде звертатися в суд.

Якщо через негоду постраждали не ви особисто, а майно, наприклад, вашу машину зачепив снігоприбиральний трактор, треба діяти за тим же алгоритмом, що і при ДТП. Необхідний виклик у поліцію, звернення в страхову компанію. Якщо ж водій снігоприбиральної техніки з місця ДТП поїхав, то на нього чекає відповідний протокол.

Джерело: Сьогодні

Читайте також