Українці почали активніше вивчати англійську мову - дослідження
14:00 21.01.2023
260

Українці стали активніше вивчати англійську мову через повномасштабне вторгнення Росії, а рівень володіння нею суттєво покращився, згідно з міжнародним рейтингом EF English Proficiency Index.

За рік Україна піднялася на пʼять сходинок і посіла 35 місце в світі. Загалом у дослідженні взяли участь 100 держав.

Український сервіс для пошуку репетиторів Buki також зафіксував суттєве зростання попиту на викладачів англійської після 24 лютого. Наразі близько 60% шукачів викладача – це дорослі люди. Найчастіше потребують репетитора на рівень В1-В2 (Intermediate).

60% користувачів сервісу Buki віддає перевагу онлайн-навчанню. Вартість одного заняття з репетитором у 2022 році в середньому обходилось у 214 гривень. Це на 25 гривень більше, ніж у 2021-му.

 

 

Лідерами за запитами на репетиторів лишаються Київ, Дніпро, Одеса, Харків і Львів. Попри це, в 2022 році стрімко зростала кількість шукачів у Закарпатській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Згідно з дослідженням EF EPI, містами, де найкраще знають англійську, є Львів, Запоріжжя, Київ, Дніпро та Харків. Найгірше володіють англійською в Сімферополі та Рівному.

Автор: Іван Петрик
Читайте також