В Україні відкрили школу для військових по управлінню БПЛА
18:00 21.01.2023
282

В Україні відкрили професійну школу військового навчання управлінню БПЛА «Крилаті». Курс розробили для військовослужбовців, які вже мають досвід керування дронами, аби вони розвинули свої навички та опанували нових технологій. Заняття триватимуть п'ять та десять днів в залежності від поточних навичок тих, хто навчатиметься.

«Головний акцент інструктори роблять на FPV-керування, програмування борта на автономні місії, різні тактики пілотування та роботи в групі. Також учні розширять знання з РЕБ–РЕР», – розповідає співзасновник школи Андрій Балонь.

Базове навчання проходитиме на симуляторах, потім курсанти перейдуть до льотної практики, а в кінці складатимуть іспит. Заняття проводитимуть діючі пілоти з бойовим досвідом.

Перший курс стартував 20 січня. Заняття проходитимуть у Києві та Полтаві. А згодом – у Львові. Аби зареєструватися на курс, військовослужбовець має заповнити анкету.

«При відборі будемо віддаватимуть перевагу пілотам з досвідом керування дронами, а також звертатимемо увагу на функції та потреби підрозділу. Після опрацювання заявки, військовий отримає від школи підтвердження, яке зможе надати своїй військовій частині», – додають організатори.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також