З якими проблемами працевлаштування стикаються українці через повномасштабну війну- дослідження
20:00 06.10.2022
257

За результатами опитування, більше 40%  українців втратили роботу через повноформатну війну, ще 22,5% отримують неповну зарплатню. Водночас 25% українців, які мають роботу, побоюються, що найближчим часом потраплять під скорочення.

Не відчули труднощів у пошуку роботи лише 2% опитаних спеціалістів.

98% українців стикаються з проблемами під час працевлаштування під час повномасштабного вторгнення рф в Україну, свідчить дослідження порталу з пошуку роботи Grc.ua.

В активному пошуку роботи наразі перебуває кожен другий український спеціаліст. 16% планують знайти нове робоче місце, серед причин – незадоволеність рівнем зарплати, нестабільне становище компанії або втрата роботи.

Третина опитаних працівників витрачає на пошук роботи від 3 до 6 місяців. «Що вища кваліфікація й досвід спеціаліста, то довше тривають і співбесіди, і перемовини з роботодавцями», – зазначають у Grc.ua.

Шукачі роботи найчастіше стикаються зі зменшенням наявних вакансій (32,7%) і відсутністю робіт із «гідним розміром зарплатні» (29,7%). Крім того, близько 25% опитаних українців вважають, що роботодавці стали більш вимогливими до кандидатів.

Опитані також вказують ейджизм, небажання влаштовувати на роботу ВПО й низький рівень володіння іноземними мовами як перешкоди для отримання нової роботи.

У дослідженні Grc.ua, яке провели в серпні-вересні 2022 року, взяли участь 2600 українців з усіх регіонів країни.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також