Від імені МОЗ у соцмережах публікують фейкову інформацію, як отримати «COVID-тисячу»
17:32 19.11.2021
254

Міністерство охорони здоров'я не поширює в соціальних мережах інформацію про виплату грошей за щеплення проти COVID-19: офіційний механізм нарахування представлять згодом.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Марія Карчевич на брифінгу в п'ятницю, цитує "Укрінформ"

 "Хочу прокоментувати ще один інцидент, який розганяють зараз у соціальних мережах. Під виглядом МОЗ в окремих групах публікують повідомлення з начебто офіційною інформацією про те, як отримати 1000 грн за щеплення від COVID-19.

Ця інформація не є офіційною. Ми поки що не знаємо, хто ії поширює і в яких цілях. Хочу офіційно повідомити, що конкретний механізм виплати буде представлений офіційно незабаром".

Нагадуємо, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Ініціатива є масштабною програмою підтримки бізнесу, а не “тисячею за вакцинацію”.

Кошти в розмірі 1 тисячі гривень будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через "Дію". Їх можна буде витратити на придбання квитків у кінотеатр, театр, на концерт, на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком.

За даними Кабінету Міністрів, приблизно 6 тисяч суб’єктів бізнесу по всій країні зможуть узяти участь у програмі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також