Черги на кордоні: польські фермери блокують рух вантажівок на трьох ключових пунктах пропуску
13:31 10.04.2024
254

Польські аграрії продовжують створювати перепони для руху вантажного транспорту на трьох ключових пунктах перетину кордону з Україною: "Ягодин", "Угринів" та "Рава-Руська". За даними речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, станом на ранок зареєстровано затримку близько 450 вантажівок, при цьому найбільше - 230 автомобілів - зібралося біля "Ягодина".

Три зазначені напрямки наразі є найбільш проблематичними для транспортування вантажів з України до Польщі, зокрема через тимчасове призупинення руху на деяких з них. Деякі з напрямків, як "Ягодин" та "Рава-Руська", часом дозволяли пропуск лише порожніх вантажівок і то у обмеженій кількості, зі змінною ситуацією щодня.

За минулу добу через "Рава-Руська" не було пропущено жодної вантажівки в напрямку до Польщі, через "Ягодин" пройшли лише 7 автомобілів, а через "Угринів" - 11. З іншого боку, рух у напрямку до України був активнішим, але також зустрічав перешкоди, особливо через "Ягодин", де за добу було пропущено всього 70 вантажівок.

Демченко відзначив певне поліпшення ситуації на напрямку "Рава-Руська" до України. Тим часом, на пунктах пропуску "Краківець" і "Шегині", які раніше були розблоковані, спостерігаються черги з 800 та 600 вантажівок відповідно на польському боці, які чекають на можливість перетнути кордон.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також