Експерти назвали найкращі авіакомпанії світу
13:02 03.01.2022
261

Авіакомпанія Emirates Airlines, яка базується в Дубаї (ОАЕ), посіла перше місце в рейтингу безпеки за результатами 2021 року.

Про це повідомляє dpa-international із посиланням на рейтинг, який підготували Гамбурзьке бюро авіаційної безпеки JACDEC у співпраці із журналом Aero International.

 Авіаперевізники оцінювалися за рядом критеріїв, включаючи відгуки про них пасажирів, асортимент пропонованих послуг, вік повітряного парку, а також заходи, що вживаються авіакомпаніями в умовах пандемії COVID-19.

З індексом ризику у 95,05% Emirates випереджає авіакомпанії KLM (93,31%), JetBlue (91,61%), Delta (91,55%) та EasyJet (91,28%). Всього оцінювали 25 авіаперевізників.

Emirates Airlines вже третій рік поспіль посідає перше місце у цьому рейтингу.

Також зазначається, що JACDEC вперше опублікувало рейтинги по регіонах. У Європі KLM (93,31%) посідає першу сходинку. На другому й третьому місцях розташовані Finnair (93,16) та Air Europa (93,12%) відповідно.

За версією Австралійського агентства з оцінки авіаційної безпеки і якості продукції AirlineRatings, найкращою авіакомпанією 2021 року стала Qatar Airways - завдяки «збереженню рейсів під час пандемії COVID-19, інноваціям, новим продуктам і високій якості бортового обслуговування».

 Крім того, Qantas була названа авіакомпанією з найкращими кімнатами відпочинку в аеропортах, Singapore Airlines відзначена за найкраще обслуговування в першому класі, а Virgin Australia – за найкращі екіпажі.

Названо також найкращі бюджетні авіакомпанії Європи, Азіатсько-Тихоокеанського регіону і обох Америк. Ними стали EasyJet, Jetstar і Southwest.

Lufthansa тепер звертатиметься до пасажирів гендерно-нейтрально, більше не вживаючи ніяких «пані та панове».

Автор: Павло Петрушко
Читайте також