Глава дипломатії ЄС завтра відвідає Україну з робочим візитом
16:12 03.01.2022
259

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель прибуде до України. Візит запланований на 4-6 січня, повідомляє на прес-служба Єврокомісії.

"Високий представник, віце-президент Жозеп Боррель відправиться в Україну 4-6 січня. Його перша закордонна поїздка в цьому році підкреслює рішучу підтримку ЄС суверенітету і територіальної цілісності України в той час, коли країна стикається з нарощуванням військового потенціалу і гібридними діями Росії", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що разом з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою Боррель відвідає Донбас і лінію зіткнення.

Після чого прилетить до Києва, де зустрінеться з представниками української влади. Після чого відбудеться прес-конференція.

Раніше Жозеп Боррель заявляв, що Європейський Союз вважає за важливе запобігти кризі між Росією та Україною, оскільки якщо це не вдасться зробити, надалі вирішувати проблему буде набагато складніше. Високий представник ЄС додав, що для Брюсселя вкрай важливі територіальна цілісність і суверенітет України, і Євросоюз готовий підтримати країну у разі спроби будь-кого підірвати їх.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також