Голова Єврокомісії закликає до глобальних заходів для захисту від ризиків штучного інтелекту
15:48 10.09.2023
252

Голова Європейської комісії, Урсула фон дер Ляєн, висловила необхідність розробки глобальних заходів для захисту від ризиків, пов'язаних із розвитком штучного інтелекту (ШІ).

Цю позицію голови ЄК було оголошено під час третьої сесії G20 у Делі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона застерегла, що Європа повинна спільно з партнерами розробити нову глобальну структуру ризиків, що виникають внаслідок ШІ. Ці рішення мають на меті захистити суспільство від системних соціальних небезпек і в той же час сприяти інвестиціям у безпечні та відповідальні системи ШІ.

Фон дер Ляєн підкреслила, що ключовим питанням є те, як ефективно використовувати швидко розвиваючіся технології. Вона вказала, що навіть розробники та інноватори в галузі ШІ закликають політичних лідерів вживати регулюючих заходів. Фон дер Ляєн також нагадала, що в ЄС у 2020 році був прийнятий перший в історії закон про штучний інтелект з метою сприяти інноваціям та збільшенню довіри.

Голова ЄК також висловила думку, що для вирішення цього питання на глобальному рівні потрібно створити орган, схожий на Міжурядову групу експертів зі зміни клімату (МГЕЗК), і в цьому контексті необхідна спільна робота з науковцями, підприємцями та новаторами. Вони мають надавати експертні знання щодо ризиків, пов'язаних із ШІ, а також потенційних користей для людства.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також