Індію накрив найсильніший за останні 20 років циклон (ФОТО)
13:00 18.05.2021
268

На західному узбережжі Індії вирує циклон "Тауктае" - найсильніший за останні 23 роки у цьому регіоні. Влада евакуювала з низинних районів 200 тисяч людей, внаслідок негоди загинули щонайменше 12 людей. Про це повідомляє ilikenews з покликанням на ВВС

З вихідних біля узбережжя тривають сильні дощі з вітрами понад 100 км/год. Циклон уже пройшовся у штатах Керал, Карнатака та Гоа - там загинули щонайменше 6 людей, ще шестеро загинули у штаті Махараштра 17 травня.

Також від негоди постраждав штат Гуджарат - там сильні вітри повиривали дерева та стовпи електроенергії. Влада евакуювала до притулків понад 200 тисяч людей із низинних районів штату Гуджарат та Махараштр.

«Це буде найсильніший циклон, що обрушився на Гуджарат, принаймні, за 20 років. Це можна порівняти з циклоном 1998 року, який обрушився на Кандлу і заподіяв серйозної шкоди», - сказав міністр штату Панкадж Кумар, попереджаючи населення про загрозу. 

Крім того, дві баржі, на борту яких перебувало понад 400 осіб, пливли за течією недалеко від узбережжя Мумбаї, і судна були відправлені для надання допомоги.

За словами представника берегової охорони, крім 12 загиблих в Махараштрі, Гоа і Карнатаці, пропали безвісти 28 рибальських човнів.

Також відомо, що через циклон влада призупинила вакцинацію від коронавірусу. Скупчення людей у таборах викликає занепокоєння щодо можливих нових спалахів коронавірусу.

 

Читайте також